USF Student Courtyard Renovation

The central courtyard at the heart of the University of South Florida’s Sarasota campus is a source of pride for students and staff.

Our team infused the space with school spirit while providing comfortable shade, a formal central space, and a variety of discrete study areas. Our design featured a tensioned-fabric canopy shade structure, seat walls, planters, benches, fountains, and a reflecting pool. Large trellises with blooming bougainvillea overhang comfortable seating areas, while the courtyard proudly features a bronze sculpture of the university’s mascot. Other improvements included an outdoor kitchen, complete with two large grills and seating areas.

The new courtyard provides a much-needed outdoor space for day-to-day activities and special events. It also celebrates the spirit of the university with banners, fountains, lighting, and sculptures.

Project Information

Location:
Sarasota, Florida

Client:
University of South Florida